top of page

Vanliga frågor

Om du inte kan hitta den information du letar efter snälla kontakta oss här

Vad är en Folkets Pop?
Är dina produkter ekologiska?
Är dina produkter allergivänliga?
Har du smaker utan tillsatt socker?
Vad är räddad frukt?
Var kan jag hitta Folkets Pops?
Vilka är betalningsalternativen?
Erbjuder ni presentkort?
Vad är xantangummi?

Vad är en Folkets Pop?

Folkets Pops är vårt märke av handgjorda sorbetglassar/ispoppar/isiga stolpar/ispinnar/isglass/picolé/sorbetpinne gjorda med hållbara råvaror och läckra säsongsbetonade smaker. Våra fruktbaserade pops är gjorda av färsk räddad frukt, lagom mycket svenskt betsocker, vatten och lite smak från ekologiska örter, kryddor, citrus eller andra naturliga ingredienser. Våra krämiga veganska pops använder kokosgrädde och/eller havremjölk och vi använder oss av ett lokalt ekologiskt mejeri i våra icke-veganska pops. 

1kr från varje såld pop skänks för att hjälpa till att rädda bina via Naturskyddsföreningens Operation: Rädda Bina!

2

Är dina produkter ekologiska?

Även om vi använder så många ekologiska ingredienser som möjligt i vår produktion är våra poppar inte 100% ekologiska. Vår ekologiska choklad kommer från Malmö Chokladfabrik och vi använder ekologiskt betsocker från Skåne. Frukten vi räddar är ibland ekologisk och kommer alltid att märkas som sådan.  Våra klassiska smaker Pink Elderflower och Strawberry är gjorda med 93% ekologiska ingredienser

3

Är dina produkter allergivänliga?

Vi använder inga nötter i vår produktionsanläggning och använder endast choklad från Malmö Chokladfabriks nötfria fabrik. Vi är medvetna om andra allergener också och rengör all utrustning emellan. De flesta av våra produkter är naturligt veganska och fria från gluten, men se produktens ingredienser för mer information och hör av dig med dina specifika frågor. 

4

Har du smaker utan tillsatt socker?

Blåbärsäpple görs utan tillsatt socker och sötas endast med äppeljuice. Vi använder inga konstgjorda sötningsmedel.  Vi jobbar på att utveckla fler pops sötade enbart med frukt.

5

Vad är räddad frukt?

Räddad frukt, ful frukt eller överskotts frukt är frukt som annars skulle gå till spillo på grund av för mycket lager, kort utgångsdatum, estetiska brister, förpacknings fel eller olika andra orsaker. Med andra ord perfekt ätbara produkter som har räddats från att gå till spillo. 30 % av maten vi odlar går till spillo och vi hoppas kunna minska denna siffra genom att frysa in räddade frukter i våra läckra sorbetpop. På så sätt kan vi öka hållbarheten på färskvaror och erbjuda dig en läcker fryst goding gjord med hållbara ingredienser. 

6

Var kan jag hitta Folkets Pops?

Folkets Pops är baserat i Malmö från vårt HQ Augustenborgstorget. Här du kan köpa pops från oss direkt, hämta din beställning och besöka vår lilla butik.

Beställ online från Mylla.se för hemleverans i Skåne, Blekinge, Göteborg, Stockholm och Uppsala

 

Följ Popcykeln maj-september runt Malmö vid stranden, parkerna och på gatorna runt staden. Följ oss på Instagram@folketspops för uppdateringar. 

Boka Popcykeln för catering till ditt event

Folkets Pops finns hos ett växande antal återförsäljare i södra Sverige. Se vår karta här 

7

Vilka är betalningsalternativen?

Betalning kan göras med kort eller Swish, vi tar inte emot kontanter. För catering och grossistbeställningar skickas en faktura.

8

Erbjuder ni presentkort?

Vi erbjuder en 10 pop klippkort. Vårt Klippkort kan lösas in direkt från Folkets Pops på Popcykel och Folkets Pops HQ. Kontakta för mer information

8

Vad är xantangummi?

Xantangummi är ett naturligt förtjockningsmedel tillverkat av jäsande socker. Vi använder den i några av våra poppar med mindre naturliga fibrer och pektin som saft eller melonbaserade pops. 

äpple och päron ritade
ritade jordgubbar
orange och blå blomma
blåbär ritade
orange blomma ritad
tulpan hjärta
bi klistermärke
FAQ8
FAQ1
FAQ2
FAQ3
FAQ4
FAQ5
FAQ6
FAQ7
blue1sticker.png
FAQ9
bottom of page