top of page
orange blomma
Maija kvinna äter glass

Vår Historia

Folkets Pops grundades 2018 med en dröm att ta fruktbaserad gourmet popsicles till Malmö på ett så hållbart sätt som möjligt. Våra naturligt veganska sorbet pops är gjorda av färsk frukt, lagom mycket svenskt betsocker och ekologiska örter och kryddor. Vi väljer att hjälpa planeten genom att donera 1kr från varje pop till att rädda bina, för utan bina skulle vi inte ha frukt till våra pops.

Efter att ha testat mer än 100 recept hemma gick vi med i Restaurang Spill i deras tidigare produktionskök bredvid Folkets Park för att starta säsongen 2019. Vi gjorde vår debut på Deja Vu Vintage Marknad på Mitt Möllan för att kicka igång en spännande första sommar. Våra pops var en hit på lokala festivaler inklusive: Malmö Food Truck Festival, Mitt Möllans Vårmarknad, Malmö Gatmat, Limhamns Hamnfestival, Malmöfestivalen och NGBG Fest, för att inte tala om catering till alla härliga företagspicknickar och sommarfester. Vi sålde till och med flammande s'mores pops under julmarknaden! Vi flyttade vårt kök till Augustenborg med två andra matcyklar och tillsammans bildade vi Pedallers Kitchen Matcykelkollektiv. I slutet av vårt första år tilldelades Folkets Pops Årets Hållbarhetspris av Nyföretagarcentrum och Sysav.

Sedan kom 2020... och vi bytte växel och fortsatte att rulla på Malmös gator, i parken och vid stranden med Popcykeln, och levererade glädje till lokalbefolkningen runt om i Malmö. Tillsammans med andra lokala producenter och stadsbönder grundade vi Nära & Kära, en hyperlokal bondemarknad utanför vårt kök vid Augustenborgstorget. Vi tredubblade våra leveranser till lokala återförsäljare, hade kreativa popup-fönster med lokala företag och till och med catered vårt första bröllop! Allt tack vare stödet från vår fantastiska community. 

Nu när festivalerna och evenemangen har återvänt kan du hitta Folkets Pops på street food festivaler, företagscatering, varumärkeskampanjer, födelsedagsfester, bröllop och så mycket mer! Få dina favoritpops levererade hem till dig lokalt på cykel i Malmö eller genom Mylla.se i hela Skåne och Blekinge, Göteborg och Stockholm. Be ditt lokala kafé, kiosk eller återförsäljare att lagra Folkets Pops och gör skillnad i våra ansträngningar att göra världen till en bättre plats en pop i taget!

tulpanhjärta
strawberriessticker.png
blå blomma
röd popsicle
sticker6r.png

Jag startade Folkets Pops för att jag inte hittade några fruktbaserade sorbetglassar på pinne här i Sverige, så jag bestämde mig för att göra dem själv på ett så hållbart sätt som möjligt. Nu sparar vi frukt, räddar bin och äter en massa läckra pops! Jag älskar att skapa roliga nya smaker och jag hoppas att ni älskar dessa pops lika mycket som jag gör. 

Michelle, Founder / Popstar

Tack för allt stöd från vår gemenskap!

Vi älskar dig Malmö #supportlocal

person vid blommor

Foton:@smallfieldphoto

Modell:@okmaija

Foton & Video:@pablosu

Foton: @photosjoetakes

bottom of page