top of page

Varför inte ekologiskt?

Vi vet att ekologisk eller ekologisk mat är det bästa valet för att minska antalet bekämpningsmedel som används i miljön och för att rädda våra bin, men hur är det med all överskottsmat som har odlats med konventionella jordbruksmetoder? 30 % av maten vi odlar går till spillo, med frukt och grönsaker med den högsta svinngraden på 40-50 %

 

Folkets Pops är mer "logiskt" än "ekologiskt", vilket innebär att vi hellre påverkar slöseriet av överskottsmat än att vara kräsna med vad vi sparar. Att frysa frukt till läckra poppar förlänger fruktens livslängd och minskar mängden mat som slängs. Vi föredrar lokalt odlade säsongsprodukter, vilket minskar transportbelastningen på miljön, och viktigast av allt för att det smakar bäst. Importerad frukt sparas också eftersom det skulle vara synd om all energi som gick åt till att föra den hit till slut. En stor del av frukten vi sparar är ekologisk och kommer alltid att märkas som sådan. För våra övriga råvaror försöker vi vara så ekologiska eller lokala som möjligt. Chokladen vi använder från Malmö Chokladfabrik är alltid rättvisemärkt och ekologisk. Vi använder ekologiska kokosprodukter från Malmöbaserade Merito Organic som köper certifierad apfri kokosnöt från sin familjegård i Chanthanaburi, Thailand. Icke-veganska cream pops görs med lokala ekologiska mejeriprodukter och vi använder färska ekologiska ägg från frigående höns. Vi stödjer också våra lokala stadsbönder genom att köpa säsongsbetonade råvaror som odlats med hållbara metoder och samla in råvaror som odlats av vildfoder. Så här försöker vi göra världen lite sötare. Hållbarhet smakar så bra!

texture

01

Malmö Chokladfabrik 

Chokladen vi använder från Malmö Chokladfabrik är alltid rättvisemärkt och nötfri ekologisk.

02

Ekologisk kokos

Vi använder ekologiska kokosprodukter.

texture 2
texture 4

03

Lokalt ekologiskt

Icke-veganska cream pops görs med lokala ekologiska mejeriprodukter och vi använder färska ekologiska ägg från frigående höns.

04

Lokala bönder

Vi stödjer också våra lokala stadsbönder genom att köpa säsongsbetonade råvaror som odlats med hållbara metoder och samla in råvaror som odlats av vildfoder.

texture 5
bottom of page